Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2017. 13. hét (2017. 3. 27.- 2017. 4. 2.)

2017.03.30

2017 március 28 - 5 tipp a hatékony otthoni elektromosautó-töltéshez

Manapság már nem csupán a város bizonyos pontjain találkozhatunk töltőállomásokkal, hanem egyre elterjedtebb az e-töltők otthoni felhasználása is. A Schneider Electric úgy alakította ki széles körű és innovatív elektromosautó-töltőállomás kínálatát, hogy illeszkedjen a folyamatosan fejlődő és alakuló elvárásokhoz. A vállalat EVlink Wallbox töltőállomása például az e-autók gyors és kényelmes feltöltését biztosítja a lakóhelyeken: a járművek akkumulátora a gyártmányától és töltési áramától függően akár fél óra alatt is teljesen feltankolható villamos energiával. A cég 2 éves gyári garanciát biztosít termékeire.

tolto.jpg

A töltőknél ma már nincs szükség bonyolult infrastruktúrák kiépítésére, érdemes azonban megfontolni pár tanácsot a hatékony és biztonságos üzemeltetéshez. Fontos, hogy e-autó tulajdonosként a legmegfelelőbb töltőállomást válassza járművéhez, amihez több szempontot is tanácsos figyelembe venni.

Bővebben 


2017 március 28 - Rekorddöntésre készül a Mugen elektromos motorkerékpárja

A Mugen öt éve versenyez a Man szigetén a TT Zero nevű elektromos motorkerékpárok versenyén, kétszer második lett, az utolsó hármat viszont megnyerte. Ez, mármint a címvédés a célja a hatodik alkalommal is, ennek érdekében szerződtették pilótának John McGuinnesst és Guy Martint. Ezúttal nem teljesen új versenygépet építettek, hanem módosították a tavalyit, a Shinden Roku név pedig szó szerinti fordításban hatodik elektromos istent jelent.

villanymotor.jpg

Önbizalomból tehát nincs hiány, sőt, idén már meg akarják dönteni a 120 mérföld/órás (193 km/h) átlagsebesség-rekordot, tavaly csak megközelítették ezt. 2 kg-ot sikerült lefaragni a tömegből, ami így 248 kg-ra csökkent, a hajtómotor változatlan a maga 161 LE/210 Nm teljesítményével, az igazán nagy újdonságot az akkumulátor jelenti, amelynél megnövelték az energiakinyerés sebességét – állítólag tavaly ez fogta vissza a gépet. A pilóták április 10-én próbálják majd ki a Shinden Roku-t, a TT Zero futamra pedig június 7-én kerül sor.

Bővebben 


2017 március 30 - Gumiégetés egy elektromos Smarttal? Megoldható, mutatjuk

A nemrégiben általunk is kipróbált elektromos Smart az egyik legjobb, ha nem a legjobb városi kisautó, melyről azonban csak keveseknek jut eszébe a gumiégetés. A Hoonigan csapat tagjai viszont rögtön egy kis burnoutra asszociáltak, amikor képbe került az alábbi videó főszereplője, egy Smart ForTwo Electric Drive.

Bővebben 


2017 március 30 - Villanyautót követelnek az Audi német dolgozói

Az elektromos autók várható térnyerése az autógyári munkások számára ijesztő lehetőségeket rejt. Az Audi szakszervezeti vezetői legalábbis erre a következtetésre juthattak, hisz most azt követelik a cégvezetéstől, hogy Ingolstadtban, a márka bázisán is készüljön elektromos modell. „Központi üzemünknek is fel kell készülnie a jövőre.” - mondta Peter Mosch, az Audi szakszervezeteinek vezetője mintegy 7000 ember előtt.

audidolgozok.jpg

A háttérben az áll, hogy az Audi egyelőre két másik gyárat jelölt ki a villanyautó-gyártásra: első tisztán elektromos modelljük, az e-Tron Quattro Brüsszelben készül majd, a későbbi Audi villanyautókat pedig a márka másik német gyárában, Neckarsulmban kezdik gyártani 2020-tól. Bár a villanyautók az akkumulátorok ára miatt egyelőre drágábbak, mint a benzinmotoros modellek, egyszerűbbek, kevesebb alkatrészből állnak, ezért valószínű, hogy hosszú távon feleslegessé teszik az autógyári munkások egy részét.

Bővebben 


2017 március 30 - Személyre szabható villanymotorkerékpár Olaszországból

Noha az elektromos motorkerékpárok piaca kicsi, az olasz Italian volt nevű startup úgy véli, hogy azon belül is van már egy igenis fizetőképes luxusszegmens, amelyet az itt látható Lacama elnevezésű kétkerekűvel céloztak meg. Nicola Colombo volt az ötletgazda, aki megszerezte még Valerio Fumagalli és az egykori Bertone- és Lamborghini tervező Adriano Stellino támogatását a projekthez, amelynek főmérnöke Enrico Pezzi volt, aki munkatársaival együtt összesen 6000 órát dolgozott a prototípuson.

szemelyreszabhato.jpg

Bővebben 


2017 március 30 - Még egy hónapig lehet elektromos autóra pályázni

Március 30-án átadták az Óbudai Egyetem elektromos autóját. Az ünnepségen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. A miniszter az eseményen jelezte, hogy az elektromos autók beszerzésére május elsejéig lehet pályázni. A pályázatra a kormány 2016-ban 2 milliárd forintot biztosított.

vm-palyazat.jpg

Bővebben 


2017 március 29 - Ennyire menő autót még soha nem épített a Skoda

A kupés SUV Vision E néven mutatkozik be, ez az első tisztán elektromos hajtású (egyben önvezető) tanulmányautója a cseh márkának. Az újdonság 4645 milliméter hosszú, 1917 milliméter széles és 1550 milliméter magas, tengelytávolsága 2850 milliméter. A két elektromotorból álló hajtáslánc összteljesítménye 306 lóerő, az autó végsebessége 180 km/h. Mind a négy kerék hajtott. 

skoda.jpg

Bővebben