Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2016. 52. hét (2016. 12. 19.- 2016. 12. 26.)

2016.12.22

2016 december 20 - Itt vannak az első fotók az önvezető Google Chryslerről

Májusban jött is a hír, hogy a Fiat Chrsyler lett az a bizonyos partner, amely együtt fog dolgozni a Google időközben Waymo névre keresztelt csapatával. A meló abban a pillanatban el is indult, aminek a középpontjában a Chrysler Pacifica Minivan modellje állt. A feladat egy olyan átalakítás volt, amely során a kasztni megkapja az összes érzékelőt, elektronikát és kamerát, ami az önjáráshoz szükséges.

villchrysler2.jpg

A srácok nem sokat pihenhettek, mert 7 hónappal a munka megkezdése után meg is érkeztek az első fotók az átalakított, önvezető kisbuszról. Az egy dolog, hogy különböző méretű dudorok, puklik nőttek az autó tetejére, de az átalakítás ennél sokkal mélyrehatóbb volt. A mérnököknek hozzá kellett nyúlniuk az erőátviteli rendszerhez, a karosszériához, és gyakorlatilag fullosan átalakították az autó elektromos rendszerét is.

villchrysler1.png

Bővebben 

 

2016 december 24 - Közel lehet a vége: óriási bajban a Tesla legnagyobb riválisa

Az év elején, a Las Vegas-i elektronikai szakkiállításon (CES) robbant be a köztudatba a legújabb, elektromos autókat gyártani készülő cég, a Faraday Future, és akkor mindenki azt találgatta, vajon milyen hatással lesz majd a megjelenésük az amerikai Teslára, meg úgy egyáltalán az elektromos autók piacára.

teslakonkurens.jpg

Aztán szép csendben megindultak a fejlesztések, és túl sokat nem lehetett hallani róluk, egészen az utóbbi néhány hétig, amikor is kiderült: a Faraday Future-t is birtokló anyacég komoly anyagi nehézségekkel küzd. A pontos okok eléggé összetettek, de a lényag, hogy a tulajdonos túl sok területen fejlesztett, ami viszont csak vitte a pénzt, de befektetésnek nem volt épp megtérülő.

Bővebben 

2016 december 25 - Ez a kínai "Pagani Huayra" 4, azaz négy lóerős

A 26 éves tervezőt a Pagani szuperautója ihlette meg, de teljesítményen azért lehetne még mit csiszolni.
Ha csak felületesen nézi meg az ember az alábbi autót, akkor könnyen elkövetheti azt a hibát, hogy rögtön rámondja, hogy Pagani Huayra. Pedig nem az, bármennyire is próbál annak látszani.

pagani2.jpg

Mondjuk a csalás legkésőbb akkor kiderült volna, amikor beindítja az ember, a gép ugyanis egy kínai elektromos autó, amit egy 26 éves fiatalember tervezett. A Car News China beszámolója szerint a kocsi 4 lóerős, maximális sebessége 40 km/h-ra, egyetlen feltöltéssel pedig 80 km-t képes megtenni. Van egy "vadabb" változat is, ez már 10(!) lóerős, 60 km/h-s végsebességgel száguld és 100 km a hatótávolsága.

pagani3.jpg

Bővebben