Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2016. 44. hét (2016. 10. 24.- 2016. 10. 30.)

2016.10.27

2016 október 24 - 1 millió zöldautót ígér a Honda, de mikorra

Az autógyártók többsége igyekszik 2020-2025-ig kifejleszteni azokat környezetkímélő (elektromos vagy hibrid) a modelleket, amiket azután a kínálatban is meg tudnak jeleníteni. A Volkswagen például 2025-re egymillióra akarják növelni az alternatív hajtású autók értékesítését, hogy a Tesla Model 3-ra leadott eddigi több mint 400 ezres rendeléséről ne is beszéljünk. A Honda azonban úgy tűnik, nem kapkodja el a dolgot, ők megvárják vele a következő évtized végét.

vill_honda.jpg

A cég vezetője Takahiro Hachigo a napokban az Autonewsnak beszélt arról, hogy 2030-ra szeretnék felturbózni a környezetbarát autóik eladását az Egyesült Államokban. A terv a Hondát és a Honda leányvállalatát, az Acurát is érinteni fogja: a cél, hogy az eladások több mint kétharmadát ilyen meghajtású gépkocsik adják.

Bővebben 

2016 október 25 - Megkezdődött az elektromos Nissan Note gyártása

Nem is az alaposan átalakított megjelenésű, a jelenleginél sokkal hosszabb orr a Nissan Note legnagyobb újdonsága, hanem az, hogy a modellfrissítéssel alkalmával bemutatták a villanymotoros e-Power változatát.

vill_note.jpg

Ebben az első kerekeket egy villanymotor hajtja, az 1,2 literes háromhengeres benzinmotor egy generátort hajt, ami a puffer-akkumulátort tölti. Hálózatról nem lehet tölteni a rendszert, amely ennek ellenére a japán mérési ciklus alapján 2,7 l/100 km-es fogyasztást ér el.

Bővebben 

 

2016 október 27 - Kezdődik a pénzosztás az elektromos autók vásárlására

Csütörtökön jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírása a tisztán elektromos autók vásárlási támogatásához.

E szerint a kormány 1,5 millió forinttal támogatja az elektromos autóvásárlásokat.

A kormányzat az idén 2 milliárd, jövőre 3 milliárd forinttal száll be az új e-autó vásárlási programba.


Fontosabb tudnivalók:

A támogatást cégek is igényelhetik, akárcsak civilszervezetek, önkormányzatok, költségvetési szervek.

Számukra további kitétel, hogy maximum öt autót vehetnek támogatással
A magánszemélyek egy autót vehetnek így

A támogatás a bruttó vételár 21 százalékát fedezheti, de maximum másfél millió forintos lehet.

További feltétel, hogy csak új, 15 millió forintot meg nem haladó vételárú új gépjárművekre terjed ki.

Bővebben 

 

2016 október 27 - Három év után lett nyereséges a Tesla

Az amerikai elektromosautó-gyártó vállalat harmadik negyedéves bevétele megkétszereződött és elérte a 2,3 milliárd dollárt. Ez 400 millió dollárral jobb mint, amit az elemzők vártak. A vállalat mintegy 25 ezer gépkocsit értékesített a harmadik negyedévben, majdnem annyit, mint a teljes első fél évben.

vill_tesla.jpg

A nettó nyereség 22 millió dollár volt, míg a második negyedévet még 290 millió dolláros veszteséggel zárta a cég. A nyereségben az is benne van, hogy a Tesla 139 millió dollár értékben úgynevezett "zéró emissziós kreditpontokat" adott el hagyományos gépkocsikat gyártó vállalatoknak, ami majdnem 100 százalék nyereségtartalmú üzlet.

Bővebben 

 

2016 október 28 - Nincs nagy gond a Tesla külsejével, de így, ültetve, narancsszínben azért nagyon üt

Elektromos szabadidő-autó révén eddig még nem készült tuningolt változat a Tesla Model X-ből, de a közelgő Sema Show jóvoltából a Toyo Tires és az Unplugged Performance elkészítette a saját verzióját.

vill_tesla_orange.jpg

A narancssárga fényezés mellé komplett aerodinamikai csomagot terveztek az óriás Teslához, valamint a 22-colos, kovácsolt aluminium felnikre 285/35-ös Toyo gumikat húztak A drámaibb összhatás érdekében ültetett sportfutómű került az autó alá, a gyári fékrendszert pedig lecserélték a Brembo hatdugattyús karbon kerámia szettjére.

Bővebben 

 

2016 október 27 - Mozgó iroda az új home office?

A Nissan nemrég felkérte az angliai székhelyű Studio Hardie tervezőcsapatot, hogy készítsenek az e-NV200-ból egy guruló irodát. Az ötlet hátterében az állt, hogy a japánok szerették volna megmutatni az elektromos kisbuszukban rejlő lehetőségeket, ami első hallásra picit erőltetettnek tűnik, de a végeredmény meglepően használhatónak és praktikusnak.

vill_nissanenv.jpg

A Workspace nevet viselő kisbuszt minden olyan eszközzel felszerelték, amire egy modern digitális nomádnak szüksége lehet: van benne kihajtható íróasztal, érintőképernyős számítógép, vezeték nélküli internet, vezeték nélküli okostelefon-töltő, valamint Bluetooth-szal vezérelhető audiorendszer. 

Bővebben