Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Közlekedési emissziócsökkentési napló - 2014. májusi összefoglaló

2014.05.30

Május 12.: a svájci ABB cégcsoport bejelentette, hogy a Terra 23 és Terra 53 termékcsaládhoz tartozó gyorstöltők sikeresen teljesítették az új, egyenáramú (DC) gyorstöltőkre kidolgozott európai tanúsítási folyamatot. Az ABB gyorstöltők tanúsítását a független tanúsító cégként működő spanyolországi Applus ADIADA végezte. Az ABB több szabvánnyal is kompatibilis („multi-standard”) töltői egyaránt megfelelnek a CHAdeMO 1.0 és a CE szabvány követelményeinek, ill. az iparág multi-standard gyorstöltőkre vonatkozó új irányelveinek is, az ABB töltői az első, több standard szerint minősített töltőoszlopok Európában.

bg6.jpg

    

 Lezajlott az idei Shell Eco-marathon, 2096 km/literes eredménnyel a Kecskeméti Főiskola (GAMF) csapata végzett a harmadik helyen, a magyarok hozták el a technikai innovációért járó különdíjat is. A formatervezési díj szintén Magyarországra, a Kandó Electric csapatához került. A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata az utolsó futamon elért 191 km/kWh eredménnyel a negyedik helyen végzett kategóriájában a versenyen.

bg4.jpg

Gépszemle az Erzsébet téren

2014. május 16-17-18-án a 20. születésnapját ünneplő LeasePlan Hungária ZRt. VIP-ügyfelei számára zártkörű Tesla Model S tesztvezetést szervezett, a menetpróbán egyesületünk két tagja is kipróbálhatta az elektromos mobilitásnak jelentős lökést adó amerikai villanyos csodát.

 

bg3.jpg

 

Tesla S a Közlekedési Múzeum előtt a Vezess.hu fotózásán

Május 22-25-én A WestEnd bevásárlóközpont szervezett elektromos mobilitási rendezvényt, az Elmű-ÉMÁSZ töltőoszlopainak átadásával egybekötve.

Május 28-án a Continental bejelentette, hogy hazai üzeme legyártotta az egymilliomodik start-stop részegységet; ez a modul felel a modern személyautók motorjának leállításáért a rövid megállások (piros lámpa, dugóban ácsorgás) időtartamára.

Május 29-én 17 magánszemély részvételével megalakult a Magyar Villanyautó Klub Egyesület. Az alapítók magyar elektromos jármű-tulajdonosok, illetve az elektromos autózás terjedését ösztönző vállalatok, szervezetek képviselői. Az egyesület elnöke Janik Róbert, főtitkára Sebestyén István.

 

bg1.jpg

 Az alapítók impozáns villanyautó-flottával érkeztek az alakuló ülésre

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.