Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Budaörs, Szabadság út, 40-es tábla

2012.02.14

 1, Mi a probléma?

 
Indokolatlan 40-es korlátozás Budaörsön. Egy lámpás kereszteződést véd, de vagy 150 méterrel a lámpa elé tették ki, ráadásul egy záróvonalas, kétsávos útszakaszra, ahol előzni sem szabad, tehát a lámpa észlelését nem zavarhatja semmi.
 
 
2, Hol van a gond?
 
Budaörs, Szabadság út 131 környéke, GPS-koordináták: 47,460503,18,941963
 
3, Mi a javaslat a megoldásra?
 
A sebességkorlátozás teljesen indokolatlannak tűnik, de ha általam nem ismert okból mégis szükség van rá, elegendő lenne a táblát közvetlenül a lámpa előtt kihelyezni, hogy ne kelljen száz métereket feleslegesen lassan megtennie a forgalomnak.
 
 
4, Fotók: 
 
Persze traffizni gyakran kijárnak a rendőrök, itt mindig van fogás
 

 

print3.jpg

 
5, Bejelentő:
 
ekke
 
6, Lépések:
 
Február 13-án bejelentettük a Budaörsi Önkormányzatnál
 
Február 15-én választ kaptunk:
 
A megküldött szakaszon nem a Polgármesteri Hivatal jogosult megállapítani a forgalmi rendet, hanem a Magyar Állam. A konkrét közútkezelői feladatokat, így a forgalmi rend meghatározását is a Magyar Közút Kht. Látja el. Interneten könnyen talál elérhetőséget.További témákban segítségként: a közigazgatási rendszer úgy osztja meg az utak kezelését, ezen belül a forgalmi rend meghatározását, hogy vannak az állami utak és a helyi utak (a fővárosban a fővárosi utak és a kerületi utak) és a jogkörök is ennek megfelelően Magyar Állam (Közútkezelő Kht.) – Települési Jegyző, illetve Fővárosi Önkormányzat – Kerületi Jegyző, de egyes kérdésekben például csak Képviselő-Testületi hatáskörben lehet dönteni. Későbbiekben is szívesen állunk rendelkezésére.
 
Február 15-én továbbítottuk a Magyar Közútnak az előzményeket
 
Március 8-án válasz:

Budaörs lakott területén belül, az 1. sz. főút 5+610-5+885 km sz. között (Szabadság út 131 környezete) bevezetett 40 km /h sebességkorlátozással kapcsolatos bejelentést köszönettel megkaptuk, és az alábbi tájékoztatást adjuk.

 A helyszín forgalmi rendjének megvizsgálását követően az alábbi beavatkozásokat tartjuk szükségesnek:

  1. a 40 km/h sebességkorlátozás megszüntetése, mivel a baleseti adatok és az út vonalvezetése nem indokolja azt.
  2. „Gyalogos átkelőhely” és a „Forgalomirányító jelzőlámpa” veszélyt jelző táblák eltávolítása;

Mivel a táblák kihelyezése óta a település határa és a helyszín között több gyalogos átkelőhely és forgalomirányító jelzőlámpa is létesült, ezért a közlekedők a lakott területen belül számíthatnak azokra, ezért azok külön jelzése nem indokolt.

  1. „Gyermekek” veszélyt jelző tábla kihelyezése;

Az adott útszakasz környezetében iskola található, ezért a gyermekek jelenlétével fokozottan számolni kell.

A forgalmi rend módosításáról rövidesen intézkedünk.

 Április 23: 20-án jártunk arra, és észrevettük, hogy a tábla eltűnt. Értesítést nem kaptunk, de sebaj, a lényeg, hogy a tábla nincs többé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Érd Murányi u. 61.

(Bor Ferenc, 2012.04.29 18:12)

Érden is van hasonló furcsaság a Százhalombatta felőli bevezető szakaszon, a helységnévjelző tábla már a körforgalom után ki van téve a trafipaxosok nagy örömére, ahol még gyakorlatilag nincs is beépített, lakott terület.