Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

60, 40, 20, idegőrlő ritmusban

2013.01.16

 

1, Mi a probléma?

90-ről 60-ra, majd 40-re és 20-ra lassíttatják az autókat a táblák egy STOP-táblás kereszteződés előtt. A 20-as táblától még igen messze van az úttorkolat, a lassítás normális ritmusától teljesen eltérő ütemben rakták ki a táblákat.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

1-es út és a Herceghalom-Zsámbék közti út kereszteződése:


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Egy darab 60-as, na jó, esetleg 40-es tábla a kanyar elé és villogó jelzőoszlop a passzív karók helyére, ami éjjel, csapadékos-ködös időben is jó előre jelzi, hogy STOP-táblához közeledünk. (Az áramellátás a kereszteződésben megoldott).

4, Videó

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. január 16.: jeleztük a problémát a Közútnak

Január 23-án válasz: megnézik, javítják, vége:

"Az 1-es főút - 1101 jelű úti csomópontban kihelyezett sebességkorlátozó táblák a 1101 jelű út 1-es főúthoz csatlakozásának kissugarú íve miatt indokoltak, azonban azok mértékét, valamint a csomóponttól lévő elhelyezését felülvizsgáltuk és következő intézkedéseket tettük: a meglévő 60 km/h sebességkorlátozó táblát áthelyezzük a most kint lévő 40 km/h sebességkorlátozó tábla helyére, illetve a 20 km/h helyett 30 km/h sebességkorlátozó táblát helyezünk ki. A sebességkorlátozást a csomópont előtti szakasz hirtelen iránytörése indokolja. Ennél engedékenyebb szabályozást a helyszínen folyamatosan megjelenő kisodródásos esetekből adódó törmelékek miatt nem tartunk célszerűnek. A táblákat harminc napon belül áthelyezzük."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.