Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Újabb 60-as a 4-esen

2013.03.18

1, Mi a probléma?

A bejelentés szövege: " Szolnok, Szajol után a 4-és főúton Törökszentmiklós irányába a 2x2 sávos úton az út jobb szèlén nem rég helyeztek el egy 60 táblát nem tudni miért? Az biztos utána nehány kilométerrel rendszeresen mérnek. Nehéz észrevenni a táblát mert csak egyik oldalt van és nagy a kamion forgalom, könnyen kitakarják.Indokolatlan oda az a tábla."

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A 4-es egyéb ad-hoc tábláival együtt ennek a táblának az eltávolítása.

4, Fotó/Videó

foto.jpg

5, Bejelentő

Egy anonim autós

6, lépések

2013. március 18.: jeleztük a problémát a Közútnak.
 

2013. április 8-án kaptunk választ:

"Az érintett szakasz jelenlegi burkolatállapota miatt a 4-es főút 109+327 - 110+291 kilométer szelvények között visszatérő jelleggel keletkeznek forgalombiztonságra veszélyes burkolathibák, melyek ideiglenes javítását folyamatosan végeztük. Technológiailag csak a tavaszi-nyári időszakban végezhető teljes körű, véglegesnek mondható javítás, ezért a munkák elvégzéséig a „60 km/h sebességkorlátozás” bevezetése mellett „Egyenetlen úttest” veszélyt jelzőtáblák kerültek kihelyezésre. A burkolathibák javításáig a sebességkorlátozás fenntartása indokolt. A rendszeres rendőrségi sebességmérés helyszíne nem érinti a jelenleg elrendelt sebességkorlátozás hatályát. A meleg aszfalt keverő telepek már újra nyitottak, így ettől a héttől kezdődően már nagyobb volumenben, tartós kátyúzási munkákat fogunk végezni, a 4-es főutat az úthálózati szerepéből adódóan kiemelten kezeljük, elsők között szerepel a javítási munkálatok listájában, így hamarosan a korlátozó táblák is lekerülhetnek."
 

A választ nem nagyon tudtuk elfogadni, ismételten kértünk bejárási lehetőséget egy útellenőrrel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nem értem

(Varga Péter, 2016.01.21 16:54)

Üdv. Nem jártam még erre, de ma nekem is feltűnt ott egy pillanatra egy tábla de nagyon nem foglalkoztam vele, mert azt hittem a kereszteződés miatt van ott kint. Aztán pár kilométer múlva mértek is... olyan 95-tel mehettem ami fel sem tűnt, hisz a duplán 2 sávos szallagkorláttal elválasztott utaknál általában 110 km/h a felső határ. Utána ugrott be hogy volt ott egy tábla, de hát gondoltam ne már ilyen blama nincsen, hogy egy külterületi 2x2 sávoson annyival menjünk mint a városba. Ráadásul ez a cikk 3 éves. Most akkor mi a helyzet erre felé? Ilyen baromságért nem akarok fizetni nem is keveset.