Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hibás lámpavezérlés a 4.sz. főúton

2013.08.12

1, Mi a probléma?

 A 4.sz főút hajdúszoboszlói elkerülő szakaszának második lehajtójánál, Debrecenből Budapest irányába autózóknak körülbelül az 50-60 %-a kanyarodik le Hajdúszoboszlóra – írja bejelentőnk, Szabó Zsolt, ami naponta minimálisan több száz járművet jelent. Mindennapos tapasztalatai szerint ennek a mennyiségnek mindössze pár százaléka az, aki Budapest irányából ugyanabban a kereszteződésben ugyanoda kanyarodik. A szemből érkező gyér forgalom ellenére – vagy ha éppen senki nem is érkezik - a lámpák programszerűen, rendszeresen tiltják a nagyobb tömegben jobbra fordulni szándékozóknak a haladást.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 
View Larger Map

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Ennél intelligensebb lámpavezérlés szükséges érzékelővel. Amikor nem jön senki szemből, ne kapjanak pirosat a sorban a kereszteződéshez másik irányból érkezők.

Bejelentőnk tapasztalata szerint nemcsak fölösleges, hanem balesetveszélyes is az indokolatlan tiltás, ugyanis sokan látva a sárgát, fék helyett gázt adnak, hogy átférjenek. Aztán vagy sárgán száguldanak át a kereszteződésen, vagy piroson – mindezt egy fölösleges piros miatt.

4, Fotó/Videó

 

 hajduszoboszlo560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 5, Bejelentő

Szabó Zsolt
ÉKKE

6, lépések

2013. augusztus 13.: jeleztük a problémát a Magyar Közút Zrt.-nek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.