Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elefántot nyelt óriáskígyó Székesfehérváron

2012.03.13

 

1, Mi a probléma?

Bejelentőnket idézzük:

"Teljesen érhetetlen indokból az egyik sávból egy 15 méteren középen, "forgalomtól elzárt területet" festettek jobbra balra slalomozni kell miatta, /már aki megteszi/. Írtam a fenntartónak, válaszra sem méltattak. Beszéltem közlekedési szakemberekkel még értelmetlen magyarázatot sem tudtak adni erre festegetésre.

Nekem márcsak egy ötletem maradt talán a közútfentartó egyik prominens személye ide akar építkezni és kell neki ez a kis földdarab."

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

 3, Mi a javaslat a megoldásra?

Forgalom elől elzárt terület festés letisztítása

4, Fotó

szfvarbudai.jpg

5, Bejelentő:

Klér Gábor

6, lépések

Március 13.: Jeleztük a problémát a Magyar Közútnak és Székesfehérvár önkormányzatának

Március 27: a MK hárított, Szfvárnak újra jeleztünk

Április 3: miután semmi válasz nem jött Cser-Palkovics Andrástól, újraküldtük a levelet, ezúttal Székesfehérvár sajtósának, akit telefonon is megkerestünk. Április 9-én érdeklődünk újra.

Április 11: válasz emailben a Hivataltól, hamarosan pecsétes papíron is küldik. Íme a levél:

 

szfvarkigyo.jpg

Megkérdeztük, mikorra tűnik el a csíkos festés, illetve azt is, mennyibe került ez a kísérlet: felfesteni, majd felvakarni a felesleges maszatot. Erre a kérdésre kaptunk egy telefonszámot, akitől kaptunk egy másikat, akitől egy harmadikat, és most a Városgondnokság műszaki vezetőjének neve és száma látszik a Végső Kapcsolatnak, állítólag a jövő hét elejére lesz árajánlat és időpont.

Április 23-án telefonon érdeklődtem a Városgondnokság műszaki vezetőjénél, mind egyesületi, mind újságírói minőségemben. Az úr vérlázító módon lerázott azzal, hogy "majd ő eldönti", megmondja-e, mennyibe kerül egy ilyen munka, és hogy írjak másról, ne erről, meg hogy a közbeszerzés nagy tételekre vonatkozik, nem lehet megmondani, hogy ez a kis munka mennyibe kerül.  Erre új levél ment a polgármester sajtósának :

Kedves xx!

Tanácsának megfelelően megpróbáltam a Városgondnokságtól megszerezni a felfestés és eltávolítás nagyjábóli költségét, de a Városgondnokság műszaki vezetője (YY) rendkívül lekezelő stílusban elzárkózott az információk kiadásától.

Ezért újra Önt kérdezem: a Budai útón lévő indokolatlan felfestés és annak eltávolítása mekkora költséget jelent az önkormányzat számára?

Üdv:

RT

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.