Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Változó forgalom Budapest szívében. Változik az elsőbbség is?

2013.11.04

1, Mi a probléma?

Az V. kerület Honvéd utca, Báthory utca kereszteződésénél van a probléma. A Kossuth-térről a Honvéd utcára terelt forgalom miatt a Honvéd forgalma az elmúlt év folyamán sokszorosára emelkedett, a Báthory utca forgalmához képest jóval nagyobb autómennyiséget enged át, pontosabban állít meg. Néhány éve a Honvéd volt a főútvonal és a Báthory az alárendelt.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)3, Mi a javaslat a megoldásra?

Mivel néhány éve a Honvéd volt a főútvonal, és a Báthory az alárendelt, ugyanezt az állapotot kellene visszaállítani a gyorsabb áthaladás érdekében. Természetesen a Honvéd utcában az egymást követő lámpákat is össze lehetne hangolni, hisz a keresztutcák forgalmát nem változtatná számottevően, mivel pl. az Alkotmány utca vége le van zárva.

4, Fotó/Videó

honved560-1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honved560-2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honved560-3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

Bíró Andrea

6, lépések

2013. október 5-én jeleztük a problémát a BKK-nak, és a kerületi önkormányzatnak.

2013. november 4-én érkezett a válasz a BKK-tól:

"Társaságunkhoz 2013. október 5-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Kossuth Lajos tér lezárása miatt a tér térségében dél felé haladó forgalom a teret határoló útpályáról áthelyeződött a Markó utcába és a Honvéd utcába. Ez a forgalom a Honvéd utca térsége szempontjából jellemzően átmenő forgalom, ami - az utca jellegét és lakosságát figyelembe véve - nem kívánatos. Amennyiben a Báthory utca - Honvéd utca kereszteződésben - a korábbi állapotokhoz hasonlóan - a Honvéd utcából kihaladó forgalom rendelkezne elsőbbséggel, akkor a Honvéd utca áteresztőképessége megnövekedne, ami forgalomvonzó hatású lehetne, a forgalom nagyságának további növekedését okozhatná. "

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.