Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tilos az Á a Gubacsi úton

2013.04.16

1, Mi a probléma?

Budapesten a Gubacsi út és a Koppány utca kereszteződésében az útburkolati jelek és a megengedett haladási irány nincsenek összhangban. A Mester utca felől a Koppány utcán érkezve a kereszteződésbe az útburkolati jelek azt mutatják, hogy csak balra és jobbra szabad kanyarodni a Gubacsi útra, tovább a Koppány utca felé egyenesen mutató nyíl nincs az útburkolaton. Ezzel szemben a közlekedési lámpánál nincs semmilyen haladási irányt korlátozó tábla. A Koppány utca folytatása is kétirányú, nincs behajtani tilos tábla sem. A közlekedési lámpa is lehetővé teszi a biztonságos egyenesen haladást, hiszen amikor a Mester utca felől érkezőknek zöld a lámpa, akkor csak nekik zöld, ami a videón is látható. Mivel nincs haladási irányt korlátozó tábla, ezért elvileg szabályosnak is tűnhet egyenesen haladni, de a KRESZ szerint (18. § 1. e) "az előjelző nyíl azt jelzi, hogy a forgalmi sávból a következő útkereszteződésnél melyik irányba (irányokba) szabad továbbhaladni", és ez megtévesztő az autósokra nézve. A reggeli órákban nagy a forgalom erre, a dél-pesti kerületekből a Soroksári úti irodaházak felé igyekvő autósok járnak itt.


2, Hol van a gond?


Nagyobb térképre váltás

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az egyenes áthaladás engedélyezése azáltal, hogy az útburkolati jeleket ennek megfelelő módon festik fel, vagy eltávolítják a kereszteződésben. Amennyiben ez nem lehetséges, a forgalomirányító lámpa részeinek a haladási irányokhoz igazított módosítása.

4, Videó

5, Bejelentő

Csordás Gábor

6, lépések

2013. április 16.: Jeleztük a problémát a BKK-nak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tábla

(Norbi, 2013.12.11 16:09)

Múlt héten mentem arra, ha jól emlékszem kitettek egy kötelező haladási irány táblát (kör alakú kék tábla fehér nyilakkal), és azon (az útfelfestésnek ellent mondva, de ugye a tábla nagyobb prioritású) mindhárom irányba mutat a nyíl. Szóval lehet egyenesen menni, de ez elég hülye megoldása a problémának, inkább a felfestést kellett volna eltüntetni.

Re: Tábla

(Képpel, 2013.12.20 13:51)

http://reklamajandek.hu/hirek/12/gubacsi_tabla.jpg

budapest

(nézek, 2013.06.27 16:35)

Csak a felfestést kell letakarni, egyébként most is lehet mindhárom irányba haladni.Ha sem tábla, sem a lámpa lencséje nem utasít másra, mehetek mindhárom irányban. Hogy ott a felfestés? nem látni, oszt jónapot.