Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rendet kéne rakni a Pannónia utcában

2014.02.24

1. Mi a probléma?

 A XIII. kerületben a Pannónia utca Ipoly u – Victor Hugó u. közötti szakaszán a gépkocsikkal a járdán, arra merőlegesen lehet parkolni (útburkolati jel nem jelzi), mert az adott útszakaszon az utca illetve a járda szélessége ezt lehetővé teszi - írja olvasónk, majd így folytatja.

Sajnos az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy a gépkocsik előszeretettel parkolnak a járdaszegély mellett (válogatás nélkül mindkét oldalon), elállva a szabályosan parkoló gépkocsik előtt a helyet, megakadályozva azok ki – illetve beállását, és nem utolsó sorban leszűkítik az úttestet. Úgy vettem észre továbbá, hogy ezekre gépkocsikra nem tesznek büntető cédulát, de nem is vesznek parkoló jegyet. Hogy is van ez?

Érdeklődésemre a parkolási társaságnál azt a választ adták, hogy ők csak a járdára felálló gépkocsikat ellenőrzik. A szabályos parkoló jeggyel rendelkezők és helyi lakosok meg nem tudnak ezektől az autóktól szabályosan beparkolni.

Véleményem szerint a Pannónia utca kérdéses szakaszán (Ipoly utca sarok) a járda mindkét oldalára a meglévő Várakozóhely-et jelölő táblák alá kiegészítő táblát kellene elhelyezni. (1. ábra) A ily módon kihelyezett tábla a várakozó helyen a gépkocsik parkolását úgymond kötelezővé tenné. Ezt követően remélhetőleg eltűnnek a járda mellett a járdára felállást illetve az onnan történő kiállást akadályozó parkoló gépkocsik.

2. Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Tisztázni kellene - például táblákkal -, hogy mi a szabályos parkolás.

4. Fotók

 pannonia1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


pannonia2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


pannonia3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


pannonia5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bejelentő

Földes Károly

6. lépések

2014. február 4-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

Megérkezett a BKK válasza:

Társaságunkhoz 2014. február 4-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a bejelentése nyomán felvesszük a kapcsolatot a parkolást üzemeltető XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.-vel, kérve a járdára parkolást lehatároló burkolati jel felfestését, ami egyértelművé teszi a parkolási módot, mivel jelenleg a parkolás határát jelző, eltérő színű térkő nem elég feltűnő. Fizető övezetben a legtöbb esetben csak burkolati jeleket alkalmazunk a parkolási rend kijelölésére, külön tábla kihelyezését nem támogatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.