Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pontosabb felfestést és táblázást a Keletihez

2014.03.10

1, Mi a probléma?

A 1077 Bp. Rottenbiller u.1 sz. házban lakom, nyilván a környéken parkolok - írja olvasónk, majd így folytatja:

A Baross tér átépítése során kialakult helyzet szerint a Rottenbiller utcából nem jobbra kanyarodni szándékozókat ez kép fogadja (lásd fotó). Néhány nappal ezelőttig a burkolati jelek még nem voltak felfestve, így mehetett az ember amerre akart.

A fő gond a következő: az egyenes irányban (Fiumei út felé) való haladást tábla nem tiltja, csupán útburkolati jelzés ad iránymutatást; de még ez sem épp 100%-ban érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a 4 (!)  lehetséges, nem jobbra kanyarodási útvonal közül melyik kettőre is vonatkozhat a 2 nyíl? Úgy is feltehetjük ezt a kérdést, hogy a nyíl második ága melyikre utal a maradék 3 lehetőségből? S ezt persze egy érkező, a Fiumei út felé haladni akaró járművezetőnek nyilván épp a lámpaváltás pillanatában kell(ene) eldöntenie….Ha netán az egyenesen haladás mellett dönt, akkor – szerintem – a legközelebbi éber járőr azonnal megállítja, és jól megbírságolja. Nem is említve azt az esetet, ha mondjuk hó vagy sár van, ami az útfelületet láthatatlanná teszi.

Hab a tortán, hogy a Rottenbiller utcában nem jár menetrendszerű busz (rendszeresen járnak a kétfedelű városnézők, de azok itt jobbra kanyarodnak) – minek akkor vajon az új, összesen 5 – 10 m hosszú busz-sáv?
 
 2, Hol van a gond?

3, Mi a javaslat a megoldásra?

 A képen látható helyen egyértelműen ki kellene táblázni, és felfesteni azt, amit a forgalom tervezője kigondolt.

4, Fotó:

 rumbach-560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő:

G. Gy.

6, Lépések:

2014. február 11-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. március 6-án jött a válasz:

Hivatkozva Társaságunkhoz 2014. február 11-én érkezett elektronikus levelére, tájékoztatjuk, hogy az M4-es metró Baross téri végállomásának felszínrendezési munkálataihoz kapcsolódóan a felszíni közúti közlekedési kapcsolatok is megújulnak. A terület jelenleg még a kivitelező kezelésében lévő munkaterület, a végleges forgalmi rend fokozatosan kerül kialakításra. A végleges forgalmi rend szerint - a jelenlegivel megegyezően - a Rottenbiller utca felől a felüljáró alatt gépjárművel nem lehet majd a Fiumei út felé egyenesen közlekedni. A lehetséges továbbhaladási irányokat burkolati jelek és besorolás rendjét jelző tábla is jelezni fogják. Bár jelenleg az említett szakaszon még nem közlekedik menetrend szerinti autó- és trolibusz, folyamatban van a trolibuszhálózat infrastrukturális fejlesztése, amely megvalósulása után a jelzőlámpás csomóponton keresztül trolibuszjárat fog közlekedni, és annak a haladását segíti majd az újonnan létesítendő autóbuszsáv.
 
Észrevételét köszönjük, egyben kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.