Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Miért nem szabad a Nyugati térnél balra elfordulni a Margithíd felé?

2013.02.10

1, Mi a probléma?

Sok éve már, hogy lezárták a Nyugati téri felüljáró alá a Bajcsy felől érkezők számára a Margit körútra, balra fordulási lehetőséget. A bejelentés szövege:

"Az lenne a kérdésem, hogy a Nyugati felüljáró alatti balra kanyarodó sáv, ami megy a Margit-híd felé, miért van még mindig lezárva? Gondolom amíg nem lehetett a hídon közlekedni, addig volt némi értelme, de több mint egy éve lehet, és még mindig nem, szóval valaki ott felejtette a lezáró beton elemeket, vagy örökre így marad?"


2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A betonkordon felszedése, a balra kanyarodás újbóli engedélyezése, a sötét lámpa beprogramozása a csomópont rendjébe, a balra kanyarodók által használt nyomvonal sárga csíkos festése beragadás ellen.

4, Fotó/Videó

Nem túl európai (ronda és nehezen értelmezhető) helyzet egy forgalmas csomópontban Budapesten:

 

imag0540.jpg

 

Kint maradtak a régi helyzetet jelző táblák, megmaradtak a betonnal érvénytelenített felfestések a Margit híd 2009. augusztusában kezdett rekonstrukciójának befejezte, 2011. szeptembere után majd másfél évvel is:

 

imag0541.jpg

 

Régen a kereszteződésbe rendszeresen beragadtak a bedugult kereszteződésbe bepofátlankodók, indokolt lenne a sárga csíkos felfestés a területen:

 

imag0543.jpg

5, Bejelentő

 

Lengyel Ákos

6, lépések

2013. február 11.: jeleztük a problémát a BKK-nak.

február 18.: válasz:

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Nyugati téren a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra való balra kanyarodást még a Margit hídi rekonstrukció megkezdése előtt tiltottuk meg. A balra kanyarodási igény ebben a csomópontban nem volt jelentős, mivel a Szent István körút a Margit híd felé rendszeresen torlódott, így a Nyugati tértől a Jászai Mari térig a délutáni csúcsidőszakban csak lépésben lehetett haladni, ezért a legtöbb járművezető inkább - a ma is rendelkezésre álló - alternatív lehetőségeket választott a Margit híd megközelítésére: Szemere utcából kanyarodott balra, vagy a Jászai Mari térről a Pozsonyi úti felhajtón keresztül közlekedett.

A 4-6-os jelzésű villamosok kiemelt hálózati szerepe nem teszi lehetővé a szóban forgó balra kanyarodás ismételt engedélyezését, azonban a Bajcsy Zsilinszky út felől a Szent István körút az Alkotmány utca – Szemere utca útvonalon azonos hosszúságú útvonalon elérhető.

Gondot jelentett, viszont, hogy az a néhány jármű, amely korábban mégis a Nyugati téren kanyarodott balra, a Szent István körút telítettsége miatt rendszeresen a villamosvágányon rekedt, így akadályozta a villamosok haladását. Ezen nagyforgalmú villamosvonal zavartalan közlekedési lehetőségének biztosítása ma is kiemelt szempontunk, így a korábbi tiltás feloldását rövid távon nem tervezzük, azonban a jelenlegi ideiglenes elemek helyett még a  2013. évben végleges, épített kialakítást valósít meg Társaságunk.

2013. február 27.: a választ el tudjuk fogadni, viszont a rendezésre nézve határidőt kértünk, mert rém ronda a mostani állapot.

2013. március 6.: válasz:

"Tájékoztatjuk, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról Szent István körút felé balra kanyarodást tiltó fizikai elem szegélyépítéssel való kiváltását idei úgynevezett kiskorrekciós programunkban tervezzük szerepeltetni.  A program végrehajtása annak fővárosi közgyűlési elfogadását követően kezdhető meg, amely március végére várható. Először tervet kell készíttetnünk az átépítésre, majd utána indulhat a kivitelezés, amely reményeink szerint a 2013. év III. negyedévére befejeződik."

Július elsején keressük ismét a BKK-t

2013. július 4-én rákérdeztünk a BKK-nál, hiszen a III. negyedév végére ígérték a szegélyezést. Várjuk a választ.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

megoldódott

(Lengyel Ákos, 2015.07.14 13:17)

Már egy sávon lehet balra kanyarodni! :)
A másik sávban még mindig ott van a beton elterelő :)