Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Megállni tilosok a Kunigunda útjában

2013.01.07

 1, Mi a probléma?

Idézzük a bejelentés szövegét:

"Az alábbi facebook linken található egy felháborító és indokolatlan megállni tilos tábla kihelyezése. Remélem legalább ezt ki lehet deríteni, hogy miért lett kihelyezve, mivel a környéken nagyon gyér az autóforgalom.

Üdvözlettel:

Kembe-Sorel Arthur"

A linken egy képet láttunk, Nagy Navarro Balázzsal, az MTVA elleni tüntetés és éhségsztrájk vezéralakjával egy Megállni tilos tábla mellett. A facebook-linket nem közöljük, mert nem tisztünk a mozgalommal kapcsolatban még ilyen mértékben sem állást foglalni, ellenben elgurultunk a helyszínre, és megnéztük, indokolt-e a táblázás.

Hát nem nagyon. Viszont a helyszínen talált tüntetők elmondása szerint a helyi közterület-felügyelet időnként büntet is érte:

"A táblák december 18-án délután 15-óra körül kerültek ki a Kunigunda útján, illetve az egyik már addig is kint lévő tábláról lekerült a 30 méteres kiegészítő tábla. A közterületnél múlt hét csütörtökön voltam, akkor  mondták, hogy nem tudták hogy december 17-óta közterület használatot kapott a területre az MTvA. Még érdekesség: most miután elmentetek, ismételten büntett a közterület. Lefotóztam, küldöm azt a két képet is!"

A képek:

 

kuni3.jpg

kuni4.jpg

kuni5.png

kuni6.jpg

 

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

Budapest, III. kerület, Kunigunda útja, MTVA-székház előtti útszakasz

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A táblák eltávolítása a forgalomtechnikailag indokolatlan területről, tehát legalább az út 9-10 méter széles, eleve parkolás céljára kiképzett öblökkel épített szakaszain.

4, Fotó, videó

 

 

kuni1.jpg

kuni2.jpg

 

 

Az MTVA és az ellene tüntetők harcának áldozatai a Kunigunda útja végén parkoló autósok

5, Bejelentő

Kembe-Sorel Arthur

6, lépések

2013. január 7.: jeleztük a problémát a Budapesti Közlekedési Központnak. 

Január 14.: válasz a BKK-tól

"Köszönettel megkaptuk megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

 Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a  III. kerület, Kunigunda útja jelzett szakaszán már hónapok óta demonstráció folyik az útpálya területét részben elfoglalva. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a demonstráció biztosítása érdekében kezdeményezte a BKK Zrt-nél a sebességcsökkentő és a „megállni tilos” jelzőtáblák kihelyezését. Forgalomtechnikai kezelőként a körülmények ismeretében a BKK Zrt. további mérlegelés nélkül döntött a BRFK-tól érkező kérés teljesítéséről. A jelzőtáblák tehát ideiglenesen kerültek kihelyezésre, a demonstráció befejezését követően azokat majd le lehet szerelni.

Kérjük tájékoztatásunk megértő elfogadását, állunk a jövőben is rendelkezésére"

Január 30.: levelet küldtünk a BRFK-nak:

"Kedves BRFK!

"...(hivatkozás a BKK-s levélváltásra - a szerk)...

A helyszínen járva úgy tűnt, hogy a demonstráció mérete (egy darab lakókocsi) nem elegendő indok az eleve parkolási célokra alkalmasnak épített útszakaszon a megállás ily hosszan történő tiltására. Mivel több közlekedő is jelezte, hogy a megváltozott helyzetre gyorsan reagáló, élelmes közterület-felügyelők ugyan jogszerűen, de értelmetlenül büntették meg, mert a felfestett parkolóhelyekre állt az elmúlt hetekben, úgy gondoljuk, a polgárok normális életét jobban segítené, ha a megállni tilos zóna csak a demonstráció pár tíz méteres körzetére terjedne ki.

 

Kérem, írják meg, tervezi-e a BRFK a felesleges Megállni tilos táblák beszedetését a közeljövőben, és ha igen, milyen határidővel?"

Január 30.: az ORFK válasza, egyben az ügy megoldása:

"Megkeresésére hivatkozva az alábbiakról tájékoztatjuk.

A Budapest, III., Kunigunda u. 64. szám előtt valóban ki van téve egy megállni tilos tábla tekintve, hogy 2013. január 31-ig érvényben van egy közlekedésrendészeti intézkedés a megállási tilalomra. Ennek kihelyezésére az építési tevékenység végzése miatt került sor, azonban február 1-ig a táblát onnan eltávolítják.

Tisztelettel:

Budapesti Rendőr-főkapitányság"

Nos, nem firtatjuk, hogy valóban egy építkezés volt-e a táblák kihelyezésének oka - részünkről elegendő a boldogság, hogy az értelmetlen táblák eltűnnek. Uff.

2013. február 11.: újranyitjuk az aktát. A BRFK bizonyára elfelejtette, mit ígért, legalábbis ezt bizonyítja a mai videónk:

Újabb levelünk a BRFK-nak:

"Kedves BRFK!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az önök előző levelében (lásd lent) ígért február elsejei rendezés nem történt meg, a mai napig kint vannak az értelmetlen Megállni tilos táblák, egy épp olyan értelmetlen 20-as táblával súlyosbítva. Íme, ma forgatott videónk a helyszínen: http://www.youtube.com/watch?v=AoV3dM2r2So

Kérem, írják meg, várhatjuk-e az ügy rendezését Önöktöl, de kérem, őszintén válaszoljanak, ne keverjék magukat ismét ilyen kellemetlen helyzetbe.

Üdvözlettel:"

Várjuk a választ.

Február 13.: válasz:

"Tisztelt Uram!

Elektronikusan érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Forgalomszervezési és Megelőzési Osztálya az MTVA által benyújtott kérelem, valamint az Óbuda Békásmegyer Önkormányzatának I/3133/5/2012 számú Közterület-foglalási Határozata alapján kiadta a közlekedésrendészeti intézkedést, mely szerint a Budapest III. kerület Kunigunda útja 64. szám előtti területen 2012. október 30-án 00 órától 2013.01.31-én 24.00 óráig építési tevékenység zavartalan lebonyolítása miatt megállási tilalom lett elrendelve.

A kérvényező Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által megbízott szakkivitelező volt a felelős „mobil forgalomtechnikai eszközök kihelyezésével” a forgalomtechnikai rend kialakításáért, valamint a tilalom végeztével az eredeti forgalmi rend visszaállításáért.

A helyszínről a kihelyezett mobil „megállni tilos” jelzőtáblák határidőre eltávolításra kerültek.

A közúton és közterületen a jelzőtáblákat (többek között a „megállni tilos” jelzőtáblát) a terület tulajdonosa, valamint a közút kezelője helyezhet ki. A bejelentésben szereplő 4 db. „megállni tilos” jelzőtáblát 2012. december 18-án a közút kezelője helyezte ki.

Az érintett közút kezelője felé a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya megkereséssel élt a terület forgalomtechnikai felülvizsgálata céljából.

Budapest, 2013. február 13."

Nos, nem csak a BRFK, én is megkérdeztem a BKK-t, hogy akkor most ki, khm, tévedett. Várjuk a folytatást.

Február 19.: BKK válasz:

Tisztelt Rácz Tamás Úr!

 
Köszönettel megkaptuk megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezése és lakossági észrevételek nyomán a III. kerület Kunigunda útján felülvizsgáltuk a korábban kihelyezett "megállni tilos" jelzőtáblák indokoltságát. A helyszíni vizsgálat alapján megállapítottuk, hogy az utcában aktuálisan nem folyik olyan építési, illetve felújítási tevékenység, amely a megállás tiltását indokolná, így a jelzőtáblák leszerelésére intézkedtünk. A jelzőtáblák eltávolítására az elmúlt héten sor került.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását, állunk a jövőben is rendelkezésére.

Budapest, 2013. február 19.                    

Tisztelettel:

xxx

Biztos, ami biztos, azért leellenőriztük a helyszínt. Ezt találtuk:

 

kgl1.jpg

Ezt a táblát azért otthagyták; bár szakmailag indokolatlan, mert a záróvonal és a padka közti parkolási lehetőséget szabályozza a KRESZ, ez ellen már csak annyi szót emelünk, hogy kérünk alá egy, a záróvonal hosszára kiterjedő távolság-megjelölő kiegészítő táblát.

 

 

kgl2.jpg

A legidegesítőbb táblák eltűntek, az esetet lezártuk.

 

 

kgl3.jpg

 

2012. március 6.:  És IGEEENNN!!! Levették az utolsó táblát is:

"Tájékoztatjuk, hogy a Budapest, III. kerület  Kunigunda útja forgalmi rendjével kapcsolatos megkeresése alapján haladéktalanul intézkedtünk a nyilvántartásunkban nem szereplő megállni tilos jelzőtábla leszereléséről.

 Emellett, február 28-án helyszíni szemlét is tartottunk, amelyen illetékes munkatársaink megállapították, hogy a jelzőtábla már leszerelésre került."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.