Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

LEZÁRVA 50-es korlátozás pár méter erejéig a Váci úton, Budapesten

2012.02.17

 

1, Mi a probléma?

A felvétel Budapest IV. kerület Váci út és Pintér József utca sarkánál készült. A sarok előtt kb. 20-25 méterre van az 50-s tábla kihelyezve. Az egész külső Váci úton 60 km/óra a megengedett sebesség. Létezik autós aki erre a húsz méterre lelassul a tábla miatt. Ha jól tudom a KRESZ szerint a zebrát úgy kell megközelíteni, hogy biztonságosan meg tudjak állni a gyalogos átengedése végett. Elvileg nem lenne szükséges táblával lelassíttatni a forgalmat.

(Az EKKE megjegyzése: a magyar KRESZ miatt ráadásul ugye a kereszteződés önmagában is 50-es limitet jelent, teljesen felesleges a tábla)

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

Bp. IV. kerület, Budapest, Váci út/Pintér József u. sarok. 47.579956,19.081639

 3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az 50-es tábla felesleges, le kéne szerelni

4, Fotó
 
 

bp3.jpg

 
5, Bejelentő:
 

Tóth Lajos

6, lépések

Február 17.: Jeleztük a problémát a IV. kerületi önkormányzatnak

Február 17: Wintermantel Zsolt prompt hárítására továbbítottuk a problémát a Főváros Üzemeltetési Főosztályának

Március 1: meguntam várni, továbbküldtem az FKF pr-irodájának a levelet

Március 22: beszkennelt, géppel írt levélben a BKK azt közölte, hogy a zebra miatt kell a lassítás. Még egyszer felhívtuk rá a figyelmüket, hogy a kereszteződés miatt eleve felesleges a tábla, de a relatíve kis szabályozási hiba miatt inkább ejtjük az ügyet. Figyeljenek a traffikra!

(Utóirat: a BKK megindokolta, miért indokolt itt az 50-es tábla, mikor a Budaörsi úton egy pont ilyen helyen nem:

"A IV. Váci út – Pintér József utca csomópontban és a XI. Budaörsi út – Bajmóci utca csomópontban található két gyalogátkelőhely között – habár hasonló szituációkról van szó – van különbség. Ez a jelentős különbség az, hogy míg a Váci út esetében az átkelő egybefüggően keresztezi az utat, a Budaörsi út két ellentétes irányú útpályája között található középsziget. Így a Budaörsi út esetében a gyalogosoknak valójában egyszerre csak az egyik útpálya forgalmát kell figyelniük, mielőtt lelépnének az úttestre. Ez mind a gyalogosok, mind a járművezetők számára növeli a keresztezés biztonságát, így ebben az esetben az 50 km/h korlátozástól el lehet tekinteni." )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.