Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lehetne még pár parkolóhely a Gundel előtt!

2013.07.23

1, Mi a probléma?

A Gundel Károly útra a Dózsa Györgyről behajtva egy Megállni tilos tábla fogadja az autósokat. A tábla hatálya pár tucat méteren át tart, aztán egy kijelölt várakozóhely kezdődik, melyet - kiegészítő tábla szerint - csak a Gundel vendégei használhatnak. Javaslatot teszünk a BKK-nak a parkolási potenciál bővítésére, egyben megkérdezzük, milyen jogon van kint a Gundel kis táblája, és van-e valamiféle következménye, ha bárki nem a Gundel vendégeként parkol oda.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A Kijelölt várakozóhely (P) tábla kivitele egészen a Dózsa György útig, a várakozóhelyek európai módra való egyértelmű felfestése.

4, Fotó/Videó

5, Bejelentő

ÉKKE,

6, lépések

2013. május 13.: jeleztük a problémát a BKK-nak 

2013. június 4.: a BKK érdekes válasza, melyben az általunk felvetett új parkolóhely-létesítésről ugyan nem esik szó, de kiderül, hogy a Gundel-vendéges táblák partizántáblák:

"Tisztelt Rácz Tamás Úr!  

Köszönettel megkaptuk megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbi választ adjuk.

Tájékoztatjuk, hogy a  panasz tárgyát képező kiegészítő tábla nyilvántartásunkban nem szerepel. Ilyen tábla a forgalomszabályozásra vonatkozó jogszabályok szerint nem helyezhető ki. (Kizárólagos használatú, lefoglalt várakozóhelyeket csak egyes államigazgatási szervek, rendvédelmi szervek, diplomáciai testületek, egészségügyi intézmények kaphatnak, de azt sem ilyen jelzőtáblával kell jelezni.) A jelzőtábla Társaságunk tudomása nélkül létesült.

A jelzőtábla megszüntetéséről intézkedtünk.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Budapest, 2013. június 4."

2013. június 25: válaszoltunk a BKK-nak, megköszöntük az intézkedést, de rákérdeztünk, hogy bővítették-e a parkolót az általunk javasolt helyeken.

 

2013. július 23.: válasz

Köszönettel megkaptuk ismételt megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbi választ adjuk.

Tájékoztatjuk, hogy a Gundel Károly út Állatkerti krt. felé vezető oldalán az úttesten megállás a „Megállni tilos” jelzőtábla nélkül is tilos lenne, hiszen egy úttesten parkoló autó és a záróvonal között nem marad meg a forgalom elhaladásához szükséges 3 méter széles hely, így a KRESZ 40. § (5). bek. b) pont értelmében tilos a megállás.

A járdán parkolást a KRESZ 40. § (8). bek. szabályozza, amely szerint a járdán parkolni akkor lehetséges, ha azt erre utaló közúti jelzés azt megengedi. A járdán parkolásra jelenleg a döntött szegélyes szakasz van jelzőtáblával kijelölve, ami a Gundel Károly út hosszának körülbelül fele.

Megvizsgáltuk a helyszínen a járda szélességét és a szegély magasságát, és ennek alapján megvalósíthatónak tartjuk a járdán parkolás lehetőségének kiterjesztését a Dózsa György út felé. A szegély itt ugyan nincs megdöntve, de magassága még éppen lehetővé teszi a járdán parkolás kijelölését. A járda 4 m széles, gyalogosforgalma kicsi. Intézkedtünk arról, hogy a járdán parkolást megengedő jelzőtábla a Dózsa György út után 25 méterre kerüljön, ezzel körülbelül 6 -7 többlet férőhely álljon rendelkezésre.

A Dózsa György úthoz közelebb azért nem kerülhet a járdán parkolás kezdete, mert közvetlenül a jelzőlámpa utáni egy autónyi helyen a járdára felállás a közlekedés zavartalansága és biztonsága érdekében nem fogadható el. Utána a kapubehajtó, fa és közműszekrény után, a zebrától 25 méterre kezdhető a járdán parkolás engedélyezése.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.