Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kell a pénzbehajtós 50-es szakasz a Gyáli úton?

2013.10.30

1, Mi a probléma?

Sokan ismerik a Nagykőrösi/Gyáli utat, sokan bosszankodnak a város felé jövet, hogy a hosszan tartó 70-es szakaszt egy rövid részen - a Lukoil kútnál - rövid 50-es szakasz töri meg. És hát ahogy az ilyenkor sajnos lenni szokott, a rendőrök mérnek, fotóznak.

Ezen nem lepődünk meg, ugyanakkor érdekes kérdés, hogy mi indokolja itt az 50-es táblákat?

Van egy bekötőút, és utána a lehajtás a benzinkúthoz - ezek esetleg indokolhatnák a lassítást, ám a kifelé tartó szakaszon is találhatók ilyenek, de ott mégsincs 50-es tábla.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Nem látjuk okát az 50-es tábláknak, kíváncsian várjuk a BKK válaszát arra, hogy miért vannak kirakva.

4, Fotó/Videó

nagykorosi560-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagykorosi560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagykorosi560-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5, Bejelentő

N. Dénes

6, lépések

2013. szeptember 5-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

Ezúttal a szokásosnál több időt várt a BKK a válasszal, bő egy hónappal bejelentésünk után reagáltak. Íme, a válasz:

"Társaságunkhoz 2013. szeptember 5. napján érkezett elektronikus levelével kapcsolatban szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Gyáli út – Ecseri út csomópontnál a Gyáli úton kihelyezett sebességkorlátozó tábla a Nemzeti Közlekedési Hatóság előírása alapján került kihelyezésre.
 
A Gyáli út kérdéses szakaszán két, egymáshoz rendkívül közel fekvő csomópont is található.
 
Az Ecseri útról a centrum irányába továbbhaladó forgalom valamint, a benzinkúti lehajtó sáv forgalma számára egy közös forgalmi sáv áll rendelkezésre. E sávon kell biztonságosan a két ellentétes manővert megvalósítani (lassítás – kiválás; gyorsítás – fonódás). A két ellentétes forgalmi művelet végrehajtásához azonban a geometriai kialakításból adódóan rövid szakasz áll rendelkezésre, amely indokolttá teszi az 50 km/h-s sebességkorlátozást fenntartását."

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tipikus

(Soós János, 2013.11.09 08:54)

Agyrém! Én is láttam mérni ott! Ha a Hungária gyűrűn végig lehet menni 70 (!)-nel úgy, hogy merőleges (!) betorkolló utcák vannak akkor itt miért nem, mikor párhuzamos (!) a ki-be-fel hajtás????? Állandóan letolnak, kikerülnek itt mikor 50-nel araszolok a kútig, sőt, mikor zöld a lámpa, akkor már a kereszteződés előtt 50-re kell lassulni, megteszem, de hülyének néz mindenki (!!!). Miért? mocskok

talán mégis indokolt lehet

(marcedli, 2013.09.12 12:17)

A pénzbehajtás semmiképp, azonban az 50 szerintem igen.

A jelen helyzetben az Ecseri útról a felüljáróra haladó forgalom és a benzinkútra lehajtó forgalom ugyanazt a sávot kell, hogy használja. Igaz, hogy az egyenesen érkezőnek elsőbbsége van az Ecserissel szemben, azonban a macisajt tábla kirakásának helyén fizikailag nem lehet látni a magasabb rendű útról érkező forgalmat, ezért kénytelen lesz előbbre csorogni, miközben akár nem kis lendületet is kell vennie, hogy becsatlakozzon egy 70-es útra. Figyelni mindenképp kell, de talán a balesetveszély kisebb 50-nél, mint 70-nél, ráadásul azon a 150 méteren már kb semmi nem múlik, míg odaér a körúthoz a bevezető. Inkább azt mondanám, hogy ott már a 70-es tábla a felesleges.

Ha mindenképp 70 kellene, akkor inkább megszüntetném az Ecseriről felhajtást, és a lámpánál engedném inkább a balra kanyarodást, ugyanis ez nem annyira jelent nagy fennakadást.

Re: talán mégis indokolt lehet

(marcedli, 2013.09.12 12:19)

Bocs, a végét elírtam, a lámpánál természetesen a jobbra kanyarodást kellene engedni a felüljáró irányába.