Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Értelmetlen torlódás a Sárkány Centernél

2014.11.23

1. Mi a probléma?

XVIII.ker Gyömrői út – Felsőcsatári út kereszteződése. A felszín alá süllyesztett Ferihegyi gyorsforgalmi út felett egy betonhíd teremt kapcsolatot a Gyömrői út kifelé haladó forgalmi sávjával. Itt mind a Gyömrő útra rá-, mind az arról lecsatlakozás megoldott, kis döccenővel. Ha kifelé haladunk  a Gyömrői úton és szeretnénk balra kanyarodni a Felsőcsatári útra, akkor előbb zöldre vált a zebránál a Gyömrői úton kifelé, majd balra kanyarodva, a hídon állva, ismét várakozni kell, mire a hídon felszerelt lámpa is szabad jelzést ad. Ezen idő alatt a Gyömrői út befelé haladó sávja is zöld jelzéssel fut. Ennek hátulütője, hogy a hídon nagyjából két autó fér el, ellenben többen mennek balra a Felsőcsatári út, Kozma utca, Jászberényi út irányába. Emiatt felduzzad a sor, az amúgy két sávos Gyömrői út belső sávjában. A szélső sávban közvetlen a lámpa után pedig egy öböllel nem rendelkező buszmegálló nehezíti a helyzetet. Leleményes autósok a Sárkány Center parkolóján át oldják meg a feladatot, nem mindig veszélytelenül a vásárlókra, gyalogosokra nézve.

2. Hol van a gond?

1183 Budapest, Felsőcsatári út – Gyömrői út kereszteződése

gyomroi-felsocsatari00.jpg

3. Mi a javaslat a megoldásra?

A hídon elhelyezett ’robotrendőr’ egyszerre adhatna szabad jelzést a Gyömrői úton kifelé engedő lámpával, így a balra kanyarodó autók nem generálnának plusz dugót, mivel át tudnának hajtani a hídon az indulás után azonnal. Jelenleg nagyjából fél perces csúszással ad zöldet a hídon lévő lámpa. A szabad jelzés sorrendje lehetne ez:


 - Felsőcsatári útról kifelé (Gyömrői útra mindkét irányba), eközben a Gyömrői út befelé haladó sávjában kiegészítő kis nyíl jobbra a Felsőcsatári útra.

-  Gyömrői út befelé haladó sáv (esetleg itt plusz ötlet: ilyen helyzetben a híd a befelé haladók részére is elérhetővé válna visszafordító céljából, mivel a Gyömrői út kifelé pályája pirosat kap)

-  Gyömrői út kifelé haladó sávok, plusz a Felsőcsatárira balra kanyarodó ’felüljáró lámpa’

4. Fotók

gyomroi-felsocsatari_forgalmirend.jpg

 

gyomroi-felsocsatari01.jpg

gyomroi-felsocsatari02.jpg

 

5. Bejelentő

Kuczora Zoltán (a bejelentést és a megoldási javaslatot is szó szerint idéztük a bejelentőtől).

6. Lépések

2014. november 23-án az ÉKKE jelezte a problémát a BKK felé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.