Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elsőbbségadási problémák a XVII. kerületben

2013.09.08

1, Mi a probléma?

A bejelentés szövege:

"XVII.ker Lőrinczi Út, Szabadság utca kereszteződése a forgalmi igényhez képest fordított elsőbbséget mutat.
A Szabadság utca felsőbbrendű utvonal a Lőrincihez képest, pedig a Lőrinci út igazi fő csapás irány a XVIII.ker-ből a XVII.ker-be közlekedő autósok számára (fordítva is igaz)
Ebből a helyzetből fakadóan a csúcsidőszakokban a Lőrinci út végén hosszú sor alakul ki a Szabadság utcára balra kikanyarodni szándékozó autokból, mely helyzetet súlyosbít a Helikopter út irányából érkező nagyobb forgalom (az új lakópark okán), a vasúti átjáró miatti torlódás és egyesek szemében az emelkedőn történő felcsorgás és onnan kikanyarodás is."

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

XVII.ker Lőrinczi Út, Szabadság utca kereszteződése


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Ismét csak a bejelentőt idézzük:

"A Szabdság utca másik végénél ezt már remekül megoldották, a Szabadség utca főutvonalként rákanyarodik a Baross utcára, ennek a tükörképére lenne itt is szükség, tehát a Lőrinczi út legyen a védett egy Szabadság utcára vett bal kanyarral.
Csak a festés és a táblázás módosításával is orvosolható a helyzet, nagy beruházást nem jelent."

4, Fotó

 

szabadsag_lorinci_x.jpg

lorinci_helikopter_x.jpg

5, Bejelentő

Kuczora Zoltán

6, lépések

október 8.: jeleztük a problémát a BKK-nak

október 19.: válasz:

 

Tárgy: tájékoztatás                                                                  Ügyszám:

 Tisztelt Rácz Tamás Úr!

 Köszönettel megkaptuk megkeresését, mellyel kapcsolatban szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a XVII. kerület Szabadság út  védett útvonal a hozzá T alakban csatlakozó Lőrinci úttal szemben.

 A kereszteződés elsőbbségszabályozása kapcsán fontos, hogy ne forduljon, fordulhasson elő olyan szituáció, hogy elsőbbségadási kötelezettség miatt a vasúti átjáró felől érkező forgalom feltorlódjon, és esetlegesen a sor az átjáróig visszatorlódjon.

 Mind a jelenlegi, mind az Ön által javasolt forgalmi rend biztosítja e feltételt. Az elmúlt időszakban a térségben bekövetkezett fejlesztések hatására (pl. Helikopter lakópark) a kereszteződésben a korábban kialakított elsőbbségi rendhez képest a forgalmi arányok megváltozhattak. Társaságunk az ünnepek figyelembe vételével két héten belül forgalomszámlálás keretében felülvizsgálja a csomópontot, és a vizsgálat eredményeinek ismeretében az elsőbbségszabályozást szükség esetén módosítjuk, melyről természetesen tájékoztatást adunk.

 A vizsgálat befejezéséig szíves türelmüket kérjük.

 Kérjük fentiek megértő elfogadását.

 Budapest, 2012. október 19.

 Tisztelettel,

ügyfélszolgálati mb.csoportvezető

 Budapesti Közlekedési Központ

Koordinációs és Ügyfélszolgálati Főosztály

2013. június 25.: 8 hónap alatt nem kaptunk levelet a BKK-tól, kaptunk viszont az eredeti bejelentőtől egyet, mely szerint a helyzet fokozódott:

"A Lőrinci út - Szabadság út sarkán lakó talán megelégelve a nagy zajt, beton / itong kerítést épített, amitől aztán végkép kétséges kilátni jobbra az emelkedő tetején, illetve persze lehet, ha kiteszed az autó orrát,s aztán ledarálnak téged a 'kollégák' és az érkező busz is."

 Az esetet átadtuk további ügyintézésre jogi szakértőnknek, aki megkereste az illetékeseket.


2013. augusztus 24.: A BKK levelet küldött az egyesületünket képviselő Dr. Székely Ügyvédi Irodának, amelyben tájokaztnak, hogy indokoltnak tartják a kereszteződésben az elsőbbségi viszonyok megváltoztatását. A döntést alátámasztják a saját forgalomszámlálási adataik is. A jövőben a Szabadság utca ad elsőbbséget a Lőrinci útnak oly módon, hogy a Lőrinci útról balra kanyarodva folytatódna a védett útvonal.

A BKK megkezdte az átalakítás tervezését.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Egyet értek!!!!

(Rudmanynudli, 2012.10.08 15:54)

Tökéletesen egyet értek a bejelentővel. Reggelente a XVII-ből érkezem, az még csak-csak viselhető, de a délutáni csúcsban kikanyarodni a Lőrinciről a Szabadság utcára, finoman fogalmazva is agyhalál. Főleg, ha a vasúti átjárónál piros a lámpa. :((((