Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bilincserdő az autókon - felfestik

2014.07.14

1, Mi a probléma?

Régóta úgy vélem, hogy az autósok életét, és szabálykövetését jelentősen segítenék a "mindenki által ismert" KRESZ szabályokra emlékeztető, vagy azokat kiegészítő útburkolati jelek, vagy táblás figyelmeztetések. Minderre jó példa ami Budapest IX. kerületében, a Rezső téren tapasztalható - írja bejelentőnk.

Ahogyan az térfigyelő képeken is látható, egy sajátos helyszínről van szó. A tér közepén, a templom előtt áthalad egy egyirányú út, mely az Üllői út felől egyirányú. Az út a templom előtt kiszélesedik, mert a templom oldalában egy parkolónak kialakított résszel bővül. A KRESZ egy valószínűleg kevesek által ismert rendelkezése szerint, 5 m-nél keskenyebb egyirányú úton csak a jobb oldalon lehet parkolni. Mivel a templom előtt ki van szélesítve az út, így nemcsak a jobb oldali parkolóban, de a bal oldalon is meg lehet állni, így egy folyamatos, álló kocsisor alakul ki ezen az oldalon. A parkoló után azonban már keskenyebb 5 m-nél az út, így ott már nem a parkoló kocsisor folytatásában, hanem az ellenkező oldalra állva kell parkolni.

A többnyire jóhiszemű autósok azonban folytatva a sort inkább a bal oldalon parkolnak, kiváló csemegét jelentve a kerületi közterületeseknek, akik nyilván jobb dolguk nem lévén, ha kell több autóval is biztosítva a "veszélyes" helyszínt nap mint nap sorra bilincselik az érintett autókat - folytatja bejelentőnk. Mivel a helyszín a Heim Pál Kórház tőszomszédságában van, sokan jönnek ide beteg gyerekekkel vidékről is, és nem ismerve a hely egyediségét bilincset kapnak, alighanem teljesen jóhiszeműen parkolva. Sokszor csak 10 cm-en múlik, hogy az illető kap bilincset, a mögötte állók pedig már nem, meglehetős értetlenséget szülve.

2, Hol van a gond?

rezso-terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Táblával, illetve útburkolati jellel jelezzék itt a helyes parkolást, akár egy magyarázó táblát is mellékelve.

 4, Fotók:

rezso1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


rezso2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


rezso3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


rezso4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


rezso5.jpg
 

5, Bejelentő

 Dr. K-P. Balázs

6, Lépések

2014. június 23-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. július 11-én jött a válasz:

Bejelentése nyomán illetékes szakterületünk megvizsgálta az észrevételezett területet, s megállapította, hogy a VIII. kerületi Rezső téren a várakozás kérdése burkolati jellel, illetve jelzőtáblával nem rendezett, így a Fővárosi Közterület-felügyelet – a KRESZ szabályait figyelembe véve – szankciókat alkalmazhat. A

z ebből eredő vitás kérdések rendezése érdekében szakterületünk intézkedik a várakozási rend egyértelmű kijelöléséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.