Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Balesetveszélyes kereszteződés a XXII. kerületben - frissítve

2014.08.04

1, Mi a probléma?

A Balatoni út - Háros utca kereszteződése, és a Balatoni út további szakasza igen elhanyagolt. Zebra nincs, csak egy használhatatlan. Maga a kereszteződés rendkívül balesetveszélyes, rendszeres az alábbi fotón is látható karambol, mert nehezen lehet ki- illetve bekanyarodni, átjutni a kereszteződésen bizononyos irányokban. Ez a fotó pár napja készült - írja bejelentőnk, aki rajzot is küldött az alábbi magyarázatokkal.

Narancssárga vonal: komoly kihívás befordulni a Kőérberki útra. A kifordulni vágyó autóktól nehéz elférni egyenes továbbhaladáskor.

Zöld vonal: Keresztbe áthaladni nagyon körülményes, A Háros utca felől figyelni kell a Köőérberki felé bekanyarodni vágyókra, viszont hely nincs elengedni őket.

Kék vonal: Kihívás bekanyarodni a Kőérberki útra.

Rózsaszín vonal: gyalogosátkelőhely középen szigettel, az egyetlen zebra a környéken, mindkét oldalon kb. 15 lépcsőfokkal. Babakocsival használhatatlan. A következőzebra 500 méterre található a Szoborparknál, a másik irányban 3 km-re.

Alsó piros X: Behajtani tilos tábla, amit sokszor figyelmen kívül hagynak.

2, Hol van?

balatoni-ut-terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az útkezelőnek meg kell vizsgálnia mi mindent javíthat az újabb balesetek elkerülése érdekében.

 4, Fotók:

balatoni-ut.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

balatoni-ut2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bejelentő

S. D.

6. Lépések

2014. július 21-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014.augusztus 1-jén jött a válasz:

A Háros utca - Balaton út, valamint a Tanító utca - Balatoni út kereszteződésében, a XI. és XXII. kerület lakóterületén élők igényét, valamint forgalombiztonsági szempontokat figyelembe körforgalom létesítésére vonatkozó tervek elkészítésére Társaságunk már megbízást adott ki. A megbízás kiterjed a meglévő gyalogátkelőhely akadálymentes kapcsolatainak megteremtésére is, a Háros utcáról és a Kelenvölgyi utcából is rámpa vezet majd az átkelőhöz.   

Jelenleg a két körforgalom tervezése folyamatban van, a tervező a javasolt kialakítást már bemutatta, a forgalmi rendet egyeztetette Társaságunkkal és az illetékes kerületi önkormányzatokkal. Az előzőeken túl a tervezés során minden érintett ingatlan tulajdonosával is egyeztetni szükséges, a behajtási lehetőségeket továbbra is biztosítani kell részükre. Ez – különösen a Háros utcai csomópont esetében – jelentős mértékben lelassítja a tervezés folyamatát, mivel a felmerülő igényeknek megfelelően újabb és újabb megoldás kidolgozását teszi szükségessé. Amennyiben a tulajdonosokkal sikerül megállapodni az új forgalmi rendet illetően,  a körforgalom engedélyeztetési folyamata felgyorsulhat.

Reményeink szerint hamarosan elhárul minden akadály az engedély kiadása elől, így a kiépítésre már a jövő évben sor kerülhet.

A körforgalmak megvalósításáig szíves türelmét, egyben tájékoztatásunk elfogadását kérjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Körforgalom készül 2015-ben

(Háros utca - Balatoni út, 2014.07.21 22:37)

A kereszteződéshez körforgalmat terveznek: www.xxii.hu/hirek/tema/balatoni-uti-korforgalom/

Re: Körforgalom készül 2015-ben

(Dave, 2015.09.25 17:05)

Több mint egy év telt el és semmi sem történt. Az út most is pont úgy néz ki, mint eddig.