Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

60-as korlátozás 60 méteren át - Frissítve

2014.09.03

1, Mi a probléma?

Budapest XV. kerületében, a Szentmihályi úton a bevásárlóközpont/temető irányából a XVI. kerület felé közlekedve a Szilas park (utca?) sarkán egy gyalogátkelőhelyes, közlekedési lámpás kereszteződés áll. A kereszteződés előtt 60 km/h sebességkorlátozás van érvényben, az útkereszteződés miatt azonban 50 km/h-ra kell lassítani a KRESZ szerint (lásd: http://www.blokkolasgatlo.hu/cikkek/kresz-modosito-javaslatok/a-folyamatos-sebessegkorlatozast-ne-oldja-a-keresztezodes.html). Ezt a kereszteződést/gyalogátkelőhelyet még el sem hagyva az útszéli villanyoszlopon található egy 60 km/h sebességkorlátozást jelző tábla ... majd a második villanyoszlopon, kb. 50-60 métert követően, egy 50 km/h sebességkorlátozást jelző tábla áll - írja bejelentőnk.

2, Hol van a gond?

szentm-terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Ezen a rövid szakaszon elegendő az 50 km/h, azaz nincs sok gyakorlati haszna a 60 km/h-s "engedménynek", így ezen táblák leszerelhetőek lennének a Sárfű utca -> Nyírpalota utca között.

 

4, Fotók:

 

szentm1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


szentm2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


szentm3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


szentm4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

 P. György

6, Lépések

2014. június 13-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. június 27-én érkezett a válasz:

A XV. kerület Szentmihályi úton a XVI. kerület felé az M3-as autópálya lehajtó csomópontjától kezdődően van differenciált sebességkorlátozás bevezetve. Ettől kezdődően az Ázsia Center csomópontig 60 km/h a megengedet legnagyobb sebesség, utána 70 km/h sebességkorlátozás van érvényben a Rákospalotai határúti körforgalom járműosztályozójáig. Ez alól kivétel a Nyírpalota úti csomópont környezete, ahol a fokozott balesetveszély miatt 50 km/h a megengedett sebesség. Így valójában nem csak a bejelentésben szereplő ~ 60 m-es szakaszon van emelt, 60 km/h-s engedélyezett sebesség, hanem az azt megelőző több száz méteres szakaszon is.

2014. augusztus 26-án újabb levél jött, ezúttal a kerülettől:

szentmihalyi-level.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bogi01@citromail.hu

(Bogi, 2015.07.20 08:14)

A második válasz egy másik kérdésre adott válasz....

Budapest

(P.György, 2014.07.04 14:09)

Az rendben van, hogy előtte a jelzett szakasz előtt 60km/h a megengedett sebesség, de akkor most a ÖMV kút utáni lámpás kereszteződés oldja a 60km/h-t (és lesz belőle 50km/h), vagy sem?
Ha igen, akkor mi értelme 50-ről 60-ra gyorsítani (hogy indokolatlanul ne tartsuk fel a többi közlekedőt), ha a kb. 60 méterre levő 50-es tábla vonaláig(!) le kell lassítani ismét?!